Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bijzonder cadeautje

100_pesos_100_Taon_2

We kregen op het werk vandaag allemaal een cadeautje en dat was een tamelijk bijzonder cadeautje. Zoals ik een tijdje geleden al heb verteld is dit jaar voor Shell een bijzonder jaar op de Filippijnen want dit jaar viert Shell zijn honderd-jarige aanwezigheid in dit land. Je ziet nu over waar je de Shell logo’s ziet het zinnetje “100 Taon 1914-2014” erbij staan als herinnering aan dit feit. "Taon" betekent jaar maar dat hadden jullie vast al wel door.
 
Het cadeautje van vandaag had direct te maken met de viering van de honderdjarige aanwezigheid van Shell op de Filippijnen en tegelijk was het ook een kleine bonus. We kregen namelijk allemaal een bedrag van vijfduizend pesos, uitgekeerd in de speciale honderd pesos biljetten met daarop het speciale herinneringslogo, en een vel met vier ongesneden exemplaren van die speciale honderd pesos biljetten zo uit de drukkerij als speciale herinnering.
 
Behalve deze leuke geste was er nog meer goed nieuws want we kregen vandaag officieel het resultaat te horen van het grootscheepse interne onderzoek wat er naar ons project is gedaan. Er waren maar drie middelmatige bevindingen aan het licht gekomen die allemaal te maken hebben met procedures en die dus vrij eenvoudig kunnen worden aangepast, en nog drie kleine aanbevelingen. Dat leverde ons uit het rijtje “slecht, onvoldoende, voldoende, goed” de kwalificatie “voldoende” op en daar is iedereen, en met name de leiding van het project, erg blij mee.
 
Een “goed” wordt zelden gegeven want dan mogen er helemaal geen bevindingen zijn, maar we kregen van het onderzoeksteam te horen dat we in feite een dikke voldoende hebben alleen bestaat die kwalificatie niet. In het vorige jaar zijn er vijf grote projecten onderzocht en vier daarvan werden gekwalificeerd als “slecht” en de vijfde kreeg net als wij “voldoende”. Dat geeft wel aan hoe grondig die onderzoekers te werk gaan en hoeveel waarde je kunt hechten aan een voldoende.
 
Blije gezichten dus bij de leiding, en opluchting bij de rest omdat we eindelijk weer gewoon aan het werk kunnen gaan...


Website van Willem en Riet