Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Doggy bag

Schermafbeelding 2012-04-22 om 15.24.28

Op televisie gebeurd het heel vaak in Amerikaanse series dat er afhaal-Chinees wordt gegeten, en dat is dan steevast uit van die geinige kartonnen doosjes. In Nederland is de afhaal-Chinees weliswaar net zo bekend, maar die leuke doosjes krijg je nergens, tenminste niet bij de Chinezen in de buurt van Rijnsburg. Daar krijg je van die plastic bakken die weliswaar erg praktisch zijn voor in de magnetron maar die lang niet zo leuk zijn om uit te eten en dat doe je dan ook meestal niet.

Een ander verschijnsel wat je in Nederland niet zo gauw mee zult maken (wij hebben dat tenminste nog nooit gedaan) is dat je als je klaar bent met eten alles wat over is laat inpakken om mee te nemen naar huis. En eigenlijk is dat best raar want vaak is er een vracht eten over en als je dat laat staan wordt het zo weg gekiept (neem ik aan).

We hebben bij onze inmiddels vaste Chinees P.K.Chang in het Alabang Town Centre vandaag twee vliegen in één klap geslagen. We hadden nogal wat over en besloten als goeie burgers van de Filippijnen dat in te laten pakken om mee te nemen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat idee pas opkwam toen we aan de tafel naast ons hetzelfde zagen gebeuren, en dan vooral hoe het gebeurde. Alles ging namelijk in van die leuke kartonnen doosjes en we gingen dus naar huis met een doggy bag...



Website van Willem en Riet