Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Uitslag van de keuring

Glenmorangie_Hennessy

Gisteren heeft Riet bij de Healthway Clinic de uitslagen opgehaald van onze medische keuring van vorige week en ik heb vanmorgen gelijk een afspraak voor ons gemaakt bij de bedrijfsarts om de resultaten door te nemen.
Gelukkig waren de uitslagen allemaal gunstig al waren er wel een paar verrassingen.

De grootste verrassing was wel dat mijn cholesterol voor het eerst sinds jaren onder de zes zat, ik had zelfs een waarde van 4.2 wat nog lager was dan die van Riet! De dokter was daarover heel tevreden, maar deze keer kreeg Riet de gefronste wenkbrauwen want haar cholesterol was wat aan de hoge kant. Iets waar Riet zelf nogal verontwaardigd over was want dit is voor haar een totaal nieuwe ervaring...

 
Verder was vrijwel alles prima, mijn hoge bloeddruk is vrijwel helemaal onder controle dankzij mijn dagelijkse pilletje, maar toch was er nog een onverwachte kleinigheid. In mijn hartcardiogram hadden ze een klein “bliepje” gezien wat heel misschien zou kunnen duiden op een kleine hartstoornis volgens de dokter. Ze zei ook meteen dat dat vrijwel zeker niet het geval was omdat mijn stress test helemaal geen problemen liet zien terwijl zoiets daar zeker zichtbaar op zou moeten zijn. Het is “waarschijnlijk” een kleine chemische onbalans (wat dat ook moge zijn) en ik mag dus nog een keertje bloed gaan prikken om dat te laten nakijken.
 
Riet mag weer naar het St. Luke’s ziekenhuis voor een echo want zoals verwacht was de uitslag van haar Mammogram weer te onduidelijk om conclusies te trekken. Dat was vorig jaar ook al zo en ze moest toch terug voor een controle dus eigenlijk zat dat al in de planning.
 
Vanavond zijn we met vrienden uit eten geweest, onder andere met Pat en Howard die eind van deze maand terug gaan naar Australië. Na afloop hebben we bij ons thuis nog een afzakkertje genomen want Howard had nog twee flessen drank staan die hij niet mee kan nemen en hij dacht dat ik daar wel blij mee zou zijn.
 
Een fles Glenmorangie en een fles Hennesy? Dacht het wel...


Website van Willem en Riet