Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Halloween versieringen

Halloween_AAV


Ik had al gemeld dat de Kerstversieringen op veel plaatsen al worden aangebracht, maar er is tussendoor nog een ander feest wat in Nederland niet zo bekend is maar waar hier ook veel aandacht aan wordt besteed, en dat is Halloween. De viering is aanstaande dinsdag op de dertigste oktober maar met name in onze Village zie je bij veel huizen al de Halloween versieringen.

Die zijn af en toe knap luguber, want behalve skeletten, namaak grafstenen en de bekende pompoengezichten zie je hier en daar ook levensgrote zombies en heksen voor de huizen staan. Wat wel opvalt is dat er veel minder Halloween versiering is dan vorig jaar, en dat heeft waarschijnlijk te maken met wat er vorig jaar is voorgevallen. Wij woonden toen nog net niet in de Village dus het is een beetje aan ons voorbijgegaan maar blijkbaar was de Trick or Treat vorig jaar niet helemaal goed verlopen.

Er wordt voor die Trick or Treat namelijk bij uitzondering ook volk van buiten de Village toegelaten en daar wordt door de bevolking van de omliggende (en vaak straatarme) wijken gretig gebruik van gemaakt. De bedoeling was natuurlijk om de kinderen gelegenheid te geven snoep op te halen maar er was geen rekening mee gehouden dat ook volwassenen met Jeepneys vol de Village zouden binnenkomen. En die volwassenen ondersteunen hun kinderen op een laten we zeggen nogal opdringerige manier bij het snoep ophalen. Wij hebben dan ook al via de zaak waarschuwingen gekregen om als we mee willen doen aan de Trick or Treat dat duidelijk aan te geven door je huis te versieren, en vooral tijdens de Trick or Treat je hekken op slot te houden en uitsluitend door de hekken heen snoep te geven. Te belachelijk voor woorden eigenlijk voor wat een mooi kinderfeest had moeten zijn, maar blijkbaar kan dat niet meer.

Vanmiddag waren we uitgenodigd bij vrienden voor een barbecue, en we besloten erheen te wandelen zodat we onderweg hopelijk nog wat leuke Halloween versieringen zouden zien. En inderdaad, het viel allemaal een beetje tegen. Vlak bij onze bestemming kwamen we wel langs wat het meest merkwaardige huis in de Village moet zijn, en daar hadden ze wel de nodige versieringen. Het huis wordt bewoond door een echtpaar wat bekend is van de televisie, het is enorm groot en het is voor de helft geel en voor de helft roze, en het… nou ja, kijk maar op de foto.



Website van Willem en Riet