Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer wat losse nieuwtjes

De bank heeft gebeld! Jawel, voor mijn credit card aanvraag, ik moest deze keer een kopie inleveren van mijn aanvraagformulier voor een werkvisum, ten teken dat ik in de procedure zit. Dat was blijkbaar het probleem en de vraag rijst dan natuurlijk onmiddellijk waarom ik dat formulier al maanden eerder niet hoefde in te leveren. Maar goed, volgende week, Sir!

Over visumaanvragen gesproken, daar is ook nieuws over want gisteren werd ik gebeld dat we in de laatste fase zitten. Dat betekent dat we met een beetje mazzel dan toch over ruim een maand over een werkvisum beschikken. Vandaag moest ik onze paspoorten inleveren en die krijgen we pas terug als de visumaanvraag rond is.

Helaas gaat dat mogelijk weer een probleem opleveren want over twee weken vertrekken we voor een lang weekend naar Boracay en hoewel dat met een binnenlandse vlucht is moet je bij het inchecken toch meestal je paspoort laten zien voor identificatie. Daar hadden ze even niet aan gedacht, maar er gaat nu geprobeerd worden om onze paspoorten voor die paar dagen te “lenen” bij het ministerie wat de visumaanvraag afhandelt.

We hadden vandaag wel een hele gezellige avond, want eerst hadden we een afscheidsdineetje van een collega bij ons favoriete Chinese restaurant P.F.Chang en daarna zijn we bij onze buren nog wat gaan drinken. En dat laatste werd erg laat, of moet ik zeggen vroeg...



Website van Willem en Riet