Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Het einde van mijn ouwe laptop?

Gisteren heb ik mijn ouwe Macbook Pro laptop opgehaald die het dus na meer dan vier jaar trouwe dienst heeft begeven. Ik ben ermee naar een Apple Service Center gegaan om te kijken of het mogelijk een probleem betreft waarvoor ik nog een gratis reparatie zou kunnen krijgen. De beschrijving van dat probleem kwam namelijk precies overeen met de symptomen die mijn laptop had maar het viel tegen. Of het nou dat specifieke probleem was kreeg ik niet eens te horen want er stond een maximale reparatie termijn voor die reparatie van vier jaar. En daar was mijn machientje dus net twee maanden overheen.

Regels zijn regels, inderdaad, maar een beetje clementie zou niet verkeerd zijn. Zeker omdat ik een zeer trouwe klant ben dacht ik nog, maar de service van Apple staat bekend om hetzelfde horkerige gedrag als hun voormalige baas Steve Jobs (ja, ik heb de biografie uit). Ik kreeg overigens nog wel een aanbod om de reparatie alsnog uit te laten voeren, maar dat heb ik maar afgeslagen. De kosten daarvan bedroegen slechts dertienhonderd Euro…

Dit betekent overigens niet het einde. Apple voert weliswaar zelf geen andere reparaties uit dan vervangingen maar er zijn nog zat bedrijfjes, ook hier in Manila, die nog wel een soldeerbout hanteren en misschien lukt het me bij een daarvan wel om mijn ouwe trouwe laptop weer leven in te laten blazen. Het is tenslotte mijn eerste Mac en nog steeds een fantastisch machientje.



Website van Willem en Riet