Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Ontruiming

spuimarkt


Een van de dingen die ik altijd doe als ik in Nederland ben is met mijn zoons naar de bioscoop. Gek genoeg komt er in Manila niks van bioscoopbezoek, ik ben daar helemaal nog niet geweest terwijl er daar vlakbij huis toch meerdere prima bioscopen zijn. Ook in Maleisië ben ik maar één keer naar de bioscoop geweest. De belangrijkste reden daarvoor ligt in het feit dat het er in het Verre Oosten in de bioscopen luidruchtiger aan toe gaat dan in Nederland. Er wordt voortdurend en luidruchtig gepraat en het uitzetten van de mobieltjes is daar gewoon onbestaanbaar, en dat zijn precies de omstandigheden waar ik een vreselijke hekel aan heb. Vandaar dus dat ik daar liever thuis naar films kijk, ook al omdat we vijf filmnetten in HD op de kabel hebben.

Vandaag ben ik met Robin in Den Haag naar de nieuwste Batman film ″The Dark Knigth rises″ geweest. Amper een uur na het begin kregen we een onverwachte verrassing: het brandalarm ging af, de noodverlichting ging aan en we werden door een stem uit de intercom verzocht om rustig via de nooduitgangen het pand te verlaten. Wij zaten in de bovenste zaal dus we moesten de nodige trappen af, maar het proces verliep inderdaad heel ordelijk en even later stonden we met een paar honderd mensen buiten op de Grote Marktstraat.

Er was geen rook of vuur te zien, er werd ook niks meegedeeld, en het enige wat aangaf dat het om een brandalarm was dat er een langzaam rijdende brandweerwagen zonder zwaailicht of sirene voorbij kwam. Na een kwartier werd het sein gegeven dat iedereen weer naar binnen kon en even ordelijk als de ontruiming ging iedereen weer naar binnen. De film ging verder alsof er niks was gebeurd, en omdat er helemaal geen mededelingen werden gedaan hebben we eerlijk gezegd ook geen idee waarom het brandalarm is afgegaan.

De film was overigens de moeite waard. Beetje merkwaardige sprongen hier en daar en een beetje voorspelbaar slot maar al met al toch redelijk onderhoudend.



Website van Willem en Riet