Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Opvallend alleen...

San_Mig_Halloween_Small


Nu Riet in Nederland zit moet ik me alleen zien te vermaken en daarom had ik van de week een paar Filipijnse collega's uitgenodigd om vanavond mee te gaan naar de San Mig Pub, wat inmiddels de vaste vrijdagavond "hangout" van Riet en mij is. Filipijnen houden vrijwel allemaal van muziek en een avondje met een goeie live band zagen ze wel zitten, dus dat was geregeld. We gingen dus met z'n zessen vanavond naar de San Mig, die inmiddels al helemaal versierd bleek voor de komende Halloween.

Gelukkig kon ik dankzij het feit dat we regelmatige klanten zijn (mét een klantenkaart!) nog een tafel ritselen want de tent zat stampvol. Onze vaste serveerster, die natuurlijk gewend is om mij in gezelschap van Riet te zien, kwam meteen naar me toe en vroeg "Where is Ma'am?". "Die is er vandoor gegaan," zei ik, "Ze heeft me laten zitten". De serveerster keek me aan die duidelijk aangaf dat ze er geen moer van geloofde en ze liep een beetje nijdig weg. Even later kwam ze weer terug en vroeg weer, "So, where is Ma'am?". "Die is weggelopen, dat zei ik toch?" zei ik, waarna ik er grijnzend aan toevoegde, "Maar ze komt volgende week weer terug…". Ik kreeg een grijns terug en een waarschuwend vingertje…

Vanavond zat ik in restaurant Outback voor de wekelijkse ribbetjes en jawel hoor, ik zat nog niet of de serveerster vroeg, "Where is Ma'am?". Deze keer liet ik het er maar bij en zei dat ze in Nederland was en volgende week terug zou komen. Ze was nog niet weg of een andere serveerster komt langs, ziet me alleen zitten en vraagt meteen, "Where is Ma'am?". Ook zij liep gerustgesteld door nadat ik had uitgelegd wat er aan de hand was. Maar ze had haar hielen nog niet gelicht of er kwam een ober het gebruikelijke brood brengen en zette twee bordjes neer. "Nee, één is genoeg," zei ik, "Ik ben alleen vandaag". Verbaasd keek hij me aan. "Ma'am not here?" vroeg hij. En ik weer uitleggen hoe het zit.

Riet, je kunt gerust zijn hoor. Iedereen mist je, en ze houden mij ook in de gaten…



Website van Willem en Riet