Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer eens naar de bioscoop

Boulevard_Scheveningen_001a


Iedereen weet zo langzamerhand wel dat ik een enorme liefhebber ben van films en dat ik voordat we naar het buitenland vertrokken een abonnement had bij een grote bioscoopketen en soms wel twee keer in de week in de bioscoop te vinden was. Daar is met het vertrek naar eerst Maleisië en daarna naar de Filipijnen een einde aan gekomen.

Waarom ik helemaal niet meer weet ik eigenlijk niet. In Maleisië was de oorzaak het publiek daar wat tijdens filmvoorstellingen gewoon doorgaat met hardop praten, is het niet tegen hun gezelschap dan wel via in hun mobiele telefoon. Op de Filipijnen schijnt het wat beter te zijn maar toch ben ik in de bijna twee jaar dat we nu daar wonen nog niet één keer naar de bioscoop geweest. Reden daarvoor is dat ik een prima alternatief in mijn eigen huis heb, een 55 inch 3D televisie, vier filmnetten en stapels DVD's.

Vanavond was het toch weer heel leuk om met allebei mijn zoons, die mijn voorliefde voor films hebben overgeërfd, naar de bioscoop te gaan. We gingen naar de science fiction film "Elysium" in de Pathé bioscoop in Scheveningen, met als afsluiter zoals gewoonlijk even naar de Burger King aan de overkant voor een Double Whopper. Ik was bijna vergeten hoe leuk dat is.

Voor de film was er nog even tijd voor een loopje over de Scheveningse boulevard. De Pier staat er nog steeds, maar hoe lang nog?



Website van Willem en Riet