Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar Cebu

Cebu_Jeepneys

Vanmorgen om half zeven zaten we in de vertrekhal van Terminal 4 van de luchthaven NAIA, ingecheckt en wel. We waren de ochtendspits net voor geweest op weg er naar toe en de incheck balie bleek ook al open dus alles ging veel vlotter dan we hadden verwacht. We vertrokken wel iets te laat en dat kwam omdat het vliegtuig nogal lang moest wachten voordat het toestemming kreeg om op te stijgen, maar dankzij een voorspoedige vlucht van ruim een uur landden we toch nog op tijd op Mactan-Cebu Airport. Deze luchthaven ligt niet op het eiland Cebu zelf maar op het naastgelegen eiland Lapu-Lapu wat bekend is vanwege het feit dat de eerste Europese toerist Ferdinand Magellaan daar om zeep werd geholpen nadat hij zich in een plaatselijke onenigheid tussen twee stammen had gemengd. Maar dat was in 1521, inmiddels zijn ze hier wel aan toeristen gewend...

We vonden onze chauffeur na enig zoeken en we werden vervolgens met een luxe bus naar onze bestemming gebracht, het Alegre Beach Resort & Spa. Het ritje duurde overigens dik anderhalf uur want het resort ligt helemaal aan de noordoost kant van het eiland, een flink eind van de luchthaven en de stad Cebu dus. Het ritje gaf ons alvast de gelegenheid iets van het prachtige eiland Cebu te zien, en een van de dingen die het eerst opvielen was dat de Jeepneys er hier heel anders uitzien, kijk maar op de foto.

Het resort zelf is een beetje afgelegen maar op een fantastisch mooie plek, op de rotsen boven het strand, en het uitzicht over de zee is adembenemend. Het resort heeft pas een opknapbeurt ondergaan en dat is goed te zien. Het resort heeft driehonderd meter privé strand, verdeeld in drie stukken, en op een van die strandjes staat een enorme parasolboom. Daaronder staan tafeltjes en stoeltjes; we hebben daar ’s middags wat gegeten en ’s avonds een afzakkertje genomen. Er stak in de loop van de avond een verkoelende wind op en ondanks dat we onze glazen vast moesten houden en de zaadjes uit de boom ons om de oren vlogen was het toch heel erg aangenaam.

Het enige minpuntje van het resort is eigenlijk het eten. Het nieuwe restaurant ziet er geweldig mooi uit maar het menu bleek minimaal en wat we besteld hadden bleek allemaal ook nog eens zonder uitzondering onder de maat. Het vlees te vet, de patat een raar smaakje, vreemde „aardappelcake”, kortom het wordt tijd dat daar wat aan gedaan wordt. Er is namelijk doordat het resort zo afgelegen is niet veel andere keus, en bovendien doet het afbreuk aan het geheel want voor de rest is het perfect.

Maar ondanks het mindere eten hebben we besloten dat we het hier wel een paar dagen gaan uithouden…


Website van Willem en Riet