Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verkennen...

We hebben vandaag van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze omgeving een beetje te verkennen en de eerste dringende zaken te regelen. Hoewel het zowel voor Riet als voor mij niet de eerste keer is dat we in hetzelfde hotel zitten in Manila is de situatie natuurlijk nu heel anders. Konden we tot voor kort vrijblijvend rondkijken, nu is het zaak om te kijken waar de meubelzaken zitten, waar de supermarkten, waar de banken, en noem maar op.

Vlak naast het hotel ligt een gigantisch winkelcentrum, de Festival Supermall (te zien rechts op de foto van gisteren), en daar gingen we heen om in ieder geval pasfoto’s te laten maken die nodig zijn voor onze immigratie procedure. Dat lijkt simpel en de vraag zal ongetwijfeld zijn, “Hadden jullie dat niet in KL al kunnen doen?”, maar het ligt toch iets anders. We hebben namelijk foto’s nodig in twee formaten, 2 bij 2 inch en 1 bij 1 inch. En die formaten zijn totaal afwijkend van de doorsnee pasfoto’s en er was ons dus geadviseerd om dat maar hier te laten doen omdat ze hier bekend zijn met deze vreemde formaten.

Wat we ook hebben geregeld is een prepaid telefoonkaart voor Riet, want het blijkt dat haar Maleise kaart hier toch verbindingsproblemen oplevert. Na alvast wat vooronderzoek gedaan te hebben op het Internet wisten we wat we zochten, en we vonden van de betreffende provider Smart een winkel waar we alles konden regelen. Voor mijn iPhone moet ik ook nog wat regelen maar dat heeft nu minder haast.

Tenslotte hebben we een enorm grote supermarkt verkend en geconstateerd dat de meeste gangbare dingen in Riet’s woorden “geen drol” kosten. Met name op de alcoholische dranken gaan we hier een vermogen besparen ten opzichte van Maleisië...

Morgen is mijn eerste werkdag, en hopelijk voor Riet is het weer dan beter dan vandaag want hoewel de dag heel goed begon trok in de loop van de dag een regenfront over. We zijn dan ook teruglopend van de Mall zeiknat geregend.



Website van Willem en Riet