Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regen op komst?

Bavi_Tropical_Storm


De kranten staan op dit moment vol met berichten over een verwoestende cycloon die het eiland Vanuatu heeft getroffen. Dat eiland ligt in de Stille Oceaan ten noordoosten van Australië en ten noorden van Nieuw-Zeeland, dus behoorlijk ver van de Filipijnen, maar als het weer ergens op de Stille Oceaan onbestendig is dan kun je verwachten dat het niet bij die ene storm blijft.

En dat blijkt ook wel want vandaag kwamen de eerste berichten over een tropische storm genaamd “Bavi” die aan het ontwikkelen is boven de Stille Oceaan, op grote afstand nog weliswaar maar bewegend in de richting van de Filipijnen. De verwachting is dat de storm in de loop van deze week de Filipijnen zal bereiken. Er is in ieder geval alvast een Filipijnse naam voor de storm gereserveerd en dat wordt “Betty”, waarbij de letter “B” aangeeft dat het de tweede tyfoon van dit jaar zal worden mochten de voorspellingen uitkomen.

Volgens de laatste voorspellingen zoals aangegeven op het plaatje zal de storm niet meer dan een tropische depressie zijn als hij onze regio bereikt maar het kaartje geeft ook aan waar de storm is op aanstaande vrijdag. En aangenomen dat de storm zich dan nog steeds in dezelfde richting voortbeweegt ziet het er dus naar uit dat hij precies in het weekend passeert.

En aangezien een tropische depressie normaal gesproken regen betekent zou het wel weer eens uitgerekend in het weekend kunnen gaan regenen. Lekker dan...



Website van Willem en Riet