Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

SPEXtacular Ladies

Spextacular Ladies


Als Shell personeel zijn we in het buitenland automatisch lid van “Outpost”, een soort van vereniging voor Shell Expats. Deze vereniging heeft ten doel je wegwijs te maken in het land waar je verblijft en organiseert daarnaast ook van alles. Die activiteiten zijn dan wel veelal voor de echtgenotes want hoewel de emancipatie van vrouwen al ruim vijftig jaar aan de gang is zijn het toch op Shell projecten nog steeds hoofdzakelijk de mannen die werken.

Riet doet uiteraard ook mee aan de activiteiten, ze bezoekt trouw de koffieochtenden en gaat mee op de uitjes. Eén van die uitjes was gisteren, een bowlingmiddag in de Palms Country Club. Het was maar een klein clubje deze keer want er zijn nogal wat vaste klanten met vakantie. Maar ondanks dat was het gezellig volgens Riet, die zelfs het eerste spel wist te winnen. Ze merkte wel op dat dat hoofdzakelijk te wijten was aan de bekwaamheid van de tegenstanders en niet zozeer aan haar eigen geweldige spel.

Ze hebben zichzelf zelfs al een naam toebedeeld, ze noemen zichzelf de “SPEXtacular Ladies”. SPEX staat voor Shell Philippines Exploration, wat dus mijn werkgever is hier, en de naam geeft aan dat niet alleen de vrouwen van Shell Expats welkom zijn maar ook de vrouwen van de SPEX medewerkers. Op de foto zie je het gezelschap wat aan de bowlingmiddag deelnam. Weliswaar klein in aantal maar desondanks heel internationaal, met deelneemsters uit Zuid-Afrika, China, Nederland, Japan en Venezuela...



Website van Willem en Riet