Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Stranddag bij Discovery Shores

Boracay-20141115-001

De dag begon niet bepaald volgens verwachting want het was 's morgens bewolkt en toen we op weg gingen naar het ontbijt viel er zelfs een spatje regen. De temperatuur was ondanks dat prima en we zochten dus na het ontbijt toch maar een plekje uit aan het strand.

Al snel verdween de bewolking en kwam de zon tevoorschijn. De bewolking verdween zelfs helemaal en vanaf het middaguur werd het een prima stranddag. Het strand van het Discovery Shores resort is nog net zo mooi en de bediening is er nog steeds buitengewoon, met andere woorden het was er heel best ui te houden.

Aan het begin van de avond wandelden we weer gewoontegetrouw naar Station 2 om wat te gaan eten en te drinken. Het eten werd wat mij betreft een redelijk fiasco want de T-bone steak die ik bij een steak restaurant voorgezet kreeg was denk ik wel het slechtste stuk vlees was ik ooit heb getracht te eten.

Ik zeg expres "getracht" want het is simpelweg niet gelukt, ik kon er met mijn vleesmes niet eens doorheen komen. Gelukkig was de biefstuk van Riet wel goed, en te groot voor haar dus heb ik daar de helft van op. Mijn klacht over de T-bone leverde ons twee glazen gratis wijn op aangezien ik geen trek meer had in een vervangend stuk vlees.

We eindigden in de Hobbit House bar. Daar zijn er meerdere van op de Filipijnen, en ik geloof ook daarbuiten, en die hebben als thema het verhaal "De Hobbit" van Tolkien. Het bedienend personeel bestaat dan ook helemaal uit dwergen. Behalve dat ze een prima "Black Russian" maken was de live muziek ook nog eens prima, verzorgd door twee opeenvolgende heren die zongen en zichzelf daarbij begeleidden op akoestische gitaar.

Kortom, een lekkere zaterdag op Boracay...


Website van Willem en Riet