Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerst parties opgeschort

Zoals ik al eerder heb verteld, Kerst is groot feest hier op de Filipijnen en dat begint eigenlijk al begin september met de eerste versieringen in met name de winkels. Inmiddels kun je vrijwel geen winkel of restaurant meer binnengaan zonder Kerstversiering en de onvermijdelijke Kerstliedjes.
 
De weken voor de Kerst zijn er ook altijd talloze Christmas Parties, en die vinden meestal plaats in de periode tussen eind november en half december omdat veel mensen rond de Kerstdagen op vakantie gaan. Wij hadden er al drie gepland staan en de eerste zou zijn op de 29e november, de Kerstviering van ons Malampaya project team.
 
Dit zou voor mij een bijzondere belevenis worden want onze grote baas had gevraagd of er niet met een paar mensen een band gevormd kon worden om een paar nummers te spelen op het feest. Ik ben gevraagd als lead gitarist en ik ben dus al een paar weken met een aantal collega’s (allemaal Filipino’s trouwens, ik ben de enige “buitenlander” in de band) druk aan het oefenen om een repertoire van zo’n acht tot tien nummers in te studeren.
 
We hadden na een wat moeizaam begin eigenlijk net een beetje het idee dat er wat moois ging ontstaan toen vorige week de supertyfoon “Yolanda” dit arme land in diepe ellende stortte. Volkomen terecht ontstond er al gauw een discussie of al die geplande Christmas Parties eigenlijk gezien de omstandigheden wel door moesten gaan en of het geld niet beter besteed zou kunnen worden om de slachtoffers van de natuurramp te helpen.
 
In eerste instantie werd besloten om het aantal feesten te reduceren tot één en in afgeslankte vorm, maar gistermiddag werd alsnog besloten om alle feesten af te blazen en al het geld te doneren aan de slachtofferhulp. Hier sta ik uiteraard volkomen achter, al vond ik het persoonlijk wel jammer dat we nu het optreden niet konden doen waar we zo hard voor gewerkt hadden.
 
Gelukkig hoorden we vanochtend dat er in de eerste week van december toch nog een klein feestje gegeven gaat worden en wij mogen daar alsnog ons optredentje doen. Zin in!


Website van Willem en Riet