Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Plensbui

IMG_3845a


Een zwembad in de tuin is erg leuk maar het vereist ook wat aandacht. Er komt drie keer in de week een mannetje langs, Juan onze „pool guy” die het onder handen neemt. En dat is nodig ook want ik had al eens gemeld dat het wat vallende bladeren hier eigenlijk altijd herfst is en dat geldt dus ook voor de bomen naast het zwembad. Behalve schoonmaken zorgt Juan ook voor de chemicaliën die het water schoon moeten houden.

Er is nog iets wat bijgehouden moet worden en dat is het waterpeil. Als de waterstand namelijk te laag wordt dan komt de pomp droog te staan en behalve dat de pomp dan kapot gaat wordt ook het vuil niet uit het water gefilterd. Door de aanhoudende hoge temperaturen van de afgelopen weken is het al een keer nodig geweest om het water bij te vullen. Dat gebeurt gewoon met de tuinslang, via een van de kranen in de tuin, en je praat al gauw over een paar honderd liter die nodig is om het water weer op peil te brengen. Normaal gesproken hoeft dat niet want een paar plensbuien en het water is weer op peil, maar omdat de regen tot op heden was uitgebleven moest ik gisteren weer de kraan en de tuinslang gebruiken om het waterpeil op het juiste niveau te brengen.

En wat denk je, vanmiddag betrekt om een uur of vier de lucht en om vijf uur barst er een enorme onweersbui los. Het was een hevige bui van ruim een uur en het water spoelde letterlijk door de straten. De waterrekening zal aan het eind van de maand niet misselijk zijn, en deze keer volkomen onnodig. Had die bui nou niet effe een dag eerder kunnen vallen??



Website van Willem en Riet