Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Door de mangel

Model_SWP_DCP

De komende drie weken worden voor ons project spannende weken want dan wordt er een zogenaamde "Audit" gedaan, een onderzoek door een commissie van Shell die ons hele project gaat doorlichten. De bedoeling is dat alles wat er mis is aan het licht komt en daar komen deze keer geen aanbevelingen uit maar een keihard oordeel.

Dat zal uiteraard voor het management van het project gevolgen hebben en daarom worden we al weken bestookt met allerlei informatie om ons voor te bereiden op dit komende onderzoek. Er wordt geprobeerd niks aan het toeval over te laten, er is zelfs een delegatie op bezoek geweest van een ander project wat al eerder door deze mangel is gehaald. Dankzij hun ervaringen konden we al meteen wat plooien recht strijken, tenminste dat hebben we zo goed mogelijk geprobeerd..

We hebben zelf het idee dat we er helemaal niet zo slecht voor staan maar voor het management is dit onderzoek mogelijk van cruciaal belang voor hun verdere carrière. Zelf ben ik er nogal nuchter onder want de opdracht van deze commissie is om hoe dan ook iets te vinden wat mis is. Die gasten gaan echt niet naar huis met de conclusie dat "alles wel is aan boord", ze gaan net zolang door tot er wat gevonden is. De vraag is dus alleen wat ze zullen vinden en welke conclusies ze daaraan gaan verbinden.

Zoals mijn moeder ook altijd zei als ik dacht dat mijn aanstaande schoolrapport wel mee zou vallen, "We zelle 'n 'et wel zien". Morgen is er in ieder geval een voor iedereen verplichte vergadering waarbij we te horen gaan krijgen wat we wel en vooral niet mogen zeggen...


Website van Willem en Riet