Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Druk, druk, druk...

IMG_0455


Het is op het werk nooit echt rustig maar de afgelopen dagen was het wel heel erg druk. Behalve mijn normale werkzaamheden ben ik onder andere bezig met het vullen van een openstaande vacature in mijn team. Dat betekent dat ik sollicitaties moet doornemen en eventueel doorstuur naar Personeelszaken, en nu de eerste selectie er op zit ben ik sollicitatie gesprekken aan het regelen.

Daarnaast zijn er de afgelopen dagen meer collega’s van andere verdiepingen verhuisd naar onze verdieping en dat moest ook allemaal in goeie banen worden geleid. En hoewel dat best wel soepel is gegaan is er altijd wel wat gezeik (“Wat? Hebben we hier niet eens een kleurenprinter?”...). Wel grappig was de opmerking van een net verhuisde Filippijnse collega ten aanzien van de temperatuur op onze verdieping: “Je had gelijk. Dit is de koudste plek op de Filippijnen”. Mijn uitzicht is er overigens wel op vooruit gegaan, kijk maar op de foto, het uitzicht vanaf mijn werkplek.

Het humeur van Riet is de laatste dagen een heel stuk opgeknapt. Ze heeft namelijk zondag een vlucht naar Nederland geboekt, ze vertrekt volgende week dinsdag al. Nu het er naar uitziet dat het afstuderen van Martin later gaat plaatsvinden dan verwacht zijn onze plannen om met de zomer naar Nederland te komen op losse schroeven komen te staan, en Riet had geen zin meer om daar op te wachten. Ze wilde eerst onverwacht in Rijnsburg op de stoep staan volgende week woensdag, maar inmiddels heeft ze het alleen nog niet in “De Rijnsburger” laten zetten (voor zover ik weet) en hoef ik het dus ook niet meer stil te houden. Bij deze dus.



Website van Willem en Riet