Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer tweede...

Vanmiddag moest ik vroeg naar huis want tussen vier en zes zouden de mannen van Sky Cable komen om het internet en de kabel tv aan te sluiten. Het moet gezegd, ze waren er inderdaad klokslag vier uur, maar toen begon ook meteen de ellende.

Allereerst was er een probleem wat ik al had verwacht omdat iedereen me ervoor had gewaarschuwd. De kabels die in het huis liggen voor tv en internet zijn verouderd en niet geschikt meer om de boel aan te sluiten. Dat is op zich waar, alleen zouden de mannen me dan aanbieden om voor 3000 pesos nieuwe kabels te trekken zo was me verteld. Onderhandelen was de boodschap want er was geen mogelijkheid eraan te ontkomen.

Maar wat gebeurt mij weer, ze boden helemaal niks aan, ze weigerden zelfs de oude kabels te vervangen want ze mochten dat niet ongevraagd doen op straffe van ontslag. Het bedrijf was waarschijnlijk achter de lucratieve inkomstenbron van de monteurs gekomen en had er paal en perk aan gesteld. Maar wat nu dan vroeg ik, en het enige wat ze wilden doen was een nieuwe kabel leggen buitenom die dan via het raam naar binnen zou komen...

Daar heb ik dus flink stennis over staan maken, en even later bleek nog voor niks ook want ze konden helemaal geen kabel aanleggen “omdat ik nog geen tv heb”. Ze hebben dus alleen het internet aangelegd (een kabel van buiten via de opening van een van de air conditioning units...) en ze komen dan wel terug als de tv er is. Ik vond het een stom verhaal maar het zij zo, ik heb nu in ieder geval weer breedband internet en het moet gezegd, het werkt prima.

Riet is vanmiddag in Nederland op het vliegtuig gestapt, ze komt weer terug naar Manila. Ik kijk er heel erg naar uit om haar morgen weer te zien en vooral ook om haar “ons huis” te laten zien.

En het laatste bericht van vandaag: we zijn weer tweede geworden bij de Quiz Night. We deden het desondanks beter dan vorige week want deze keer waren we gedeelde eerste, we verloren met de extra vraag die de winnaar moest bepalen. Nou ja, weer een fles wijn en 1500 pesos gewonnen...



Website van Willem en Riet