Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reis met hindernissen

Dubai_A380


We liepen vanmorgen bij het vertrek uit Dubai ook al weer vertraging op en deze keer kwam dat doordat vier passagiers niet op tijd kwamen opdagen bij de gate. Toen het tijdstip van vertrek was aangebroken en de gate dicht ging mochten ze dan ook niet meer mee maar dat betekende wel dat hun al ingecheckte bagage uit het toestel moest worden gehaald. Dat levert altijd een hoop gedoe en uiteraard het nodige oponthoud op dus we vertrokken alweer te laat, ruim drie kwartier deze keer.

Ook onderweg hadden we de nodige problemen want al snel bleek dat de stoelverstelling van Riet niet werkte. Dat werd in eerste instantie snel opgelost door het elektrische systeem te resetten, maar dat betekende dat ook mijn stoel werd gereset en dat duurde dik tien minuten. En dat was vervelend want ik was net begonnen een film te kijken en aangezien dat ook onderdeel uitmaakt van het elektrisch systeem had ik tijdens de reset ook geen beeld.

Een uurtje of wat later had Riet weer hetzelfde probleem en deze keer moest zowat de halve cabine crew er aan te pas komen om het systeem opnieuw te resetten. Ondertussen moest Riet tijdelijk naar een andere stoel verkassen, en dat was lastig want dit alles gebeurde net toen ze het ontbijt aan het serveren waren.

Voeg bij dit alles nog een aantal kleine kinderen waarvan er een vrijwel de hele vlucht heeft zitten janken en je kunt je voorstellen dat we wel eens plezieriger vluchten hebben gehad.

Riet heeft overigens tussen alle bedrijven door prima kunnen slapen, op het eerste vlucht zeker een uur of zes en ook op deze tweede vlucht heeft ze toch nog een uurtje of wat aan slaap meegepikt. Zelf heb ik de eerste vlucht een uur of vier geslapen en daarna ben ik wel af en toe even weggezakt maar echt geslapen heb ik niet meer.

Ik heb zoals altijd wel gelukkig weer de nodige films kunnen kijken, deze reis waren dat "Jobs" (ging wel, te veel belangrijke dingen weggelaten), "Phantom" (verrassend goed) en "Emperor" (viel niet tegen).

Om een uur of half twee landden we op Schiphol en daar scheen zowaar het zonnetje! Koud, dat wel natuurlijk...



Website van Willem en Riet