Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Airmiles

TerugvluchtvanStockholm03a

Een tijdje terug vertelde ik dat de KLM mij de mededeling had gestuurd dat eind april al mijn gespaarde airmiles zouden komen te vervallen omdat ik de laatste tijd te weinig van hun diensten gebruik heb gemaakt. De oplossing was volgens hun simpel, ik hoefde alleen maar een vlucht te boeken bij KLM of een van hun partners en dan zouden mijn miles langer geldig zijn.

 
Die oplossing had veel meer voeten in aarde dan ik oorspronkelijk dacht, want het bleek helemaal niet zo eenvoudig te zijn om dat te regelen. Allereerst het simpele feit dat wij nu eenmaal in Manila wonen, en het aantal vluchten met KLM of partners vanuit Manila is uiterst beperkt. De enige KLM vlucht is die van Manila naar Amsterdam maar ik dank je de koekoek, daar heb ik dus echt geen zin in als er betere alternatieven zijn. Dan blijft er hier in de regio niet veel over, want de enige andere partners hier zijn Vietnam Airlines en China Southern. Dan kan ik dus een weekendje naar Vietnam of China, maar dat kost een hoop meer dan alleen de gratis vlucht want ik moet dan ook nog overnachten, om nog maar te zwijgen van de rompslomp met visa’s voor beide landen. Waarom zou ik dat eigenlijk willen, al die moeite voor het oplossen van een probleem wat ik dan over pakweg een jaar toch weer terug krijg, want dan begint het gezanik over die miles weer.
 
Inmiddels heb ik van mijn miles gebruik gemaakt door een paar nachten in het Hilton in Kuala Lumpur te verblijven en er een belachelijk dure koptelefoon mee te kopen, maar ik had er nog steeds een zootje over. Gelukkig kreeg ik bij het rondbladeren op de KLM website een prima idee, want het bleek dat ik precies genoeg punten had voor een dagje op en neer naar London voor mezelf en nog twee personen. Omdat Riet en ik inmiddels al hadden besloten om eind juli naar Nederland te gaan voor twee of drie weekjes kon ik vrij eenvoudig een datum prikken en die twee extra personen was ook snel geregeld. Ik ga dus samen met mijn twee zoons eind juli lekker een zaterdagje rondbanjeren in London.
 
Ik had overigens nog honderddertig airmiles over, een aantal waar niks mee te doen valt en ze te laten vervallen vind ik zonde (zo Hollands ben ik nog steeds) dus ik wilde ze schenken aan een goed doel. Dat kan namelijk ook via de website van het KLM spaarprogramma, en ik dacht er op die manier tenminste nog iemand een plezier mee te doen. Maar daar stak KLM ook al weer een stokje voor, want ze staan alleen maar schenkingen toe van minstens drieduizend punten.
 
Beste Flying Blue, steek die resterende miles maar in je...


Website van Willem en Riet