Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vervolg van de verstopping

Douche_Vloer_open

Vorige week vertelde ik er nog van als de zoveelste klucht die we hier meemaken maar de verstopping waar we last van hadden is nog steeds een probleem. Een klein probleem gelukkig want het enige wat verstopt zit is de afvoer van de douche bij het zwembad, verder lijken alle verstoppingen inmiddels wel opgelost.

Woensdag kwam het mannetje weer terug om het probleem nader te bekijken. De vloer van de douche werd opgebroken, de pijpen werden losgehaald en er werd weer flink in de buizen gepookt. Maar desondanks moest het mannetje aan het eind van de middag toegeven dat hij het probleem nog steeds niet had kunnen oplossen en hij vertrok met de mededeling dat hij het aan onze huisbaas zou melden.

Vandaag kwamen er nieuwe stoottroepen die het probleem drastisch aanpakten want op een geven moment stond ook de toiletpot in de tuin, maar ondanks dat alles kon er alleen maar worden geconstateerd dat de toilet afvoer prima werkte (hadden wij ze ook kunnen vertellen) en dat de afvoer van de douche nog steeds verstopt zat.

Onze huisbaas, meneer Santiago kwam aan het eind van de middag in eigen persoon polshoogte nemen en beloofde ons dat het probleem hoe dan ook opgelost gaat worden. We vertelden dat het niet echt een heel ernstig probleem was dat we die douche niet konden gebruiken (we hebben er nog zes) maar dat we het wel vervelend vonden dat de douchevloer nu open lag met een open afvoerpijp, en dat hoofdzakelijk in verband met eventueel ongedierte. Hij stelde ons gerust en zei dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken.

De verstopping is dus nog steeds niet opgelost en dit verhaal wordt dan ook waarschijnlijk vervolgd...


Website van Willem en Riet