Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lunch bij het Vivere

IMG_6498a

Vandaag was al weer de laatste volle dag op de Filippijnen voor Robin en Chantal want morgenavond gaan ze terug naar Nederland. Het werd gelukkig een mooie zonnige dag en dus ideaal om te gaan lunchen in het restaurant van het Vivere hotel. Dat zit namelijk op de 33e verdieping en heeft dus vanaf het terras een geweldig uitzicht over de stad.

Het gaf Chantal nog mooi even de gelegenheid om wat mooie foto’s te maken en eentje daarvan heb ik op deze pagina gebruikt. Ik was er namelijk zelf niet bij want ik had een lunch met onze baas, die dat iedere maand doet met alle mensen die die maand jarig zijn. Erg leuk idee vind ik zelf, en hoewel het uiteraard toch een beetje een zakelijk tintje had (er wordt uiteraard veel over het werk gepraat) was het toch erg gezellig.

We namen vandaag ook afscheid van Conrado, onze tijdelijke chauffeur, maar ik heb hem wel gelijk even gevraagd of ik hem kon bellen als we weer eens een chauffeur nodig hebben. Dat vond hij prima, en dat zal ook wel wat te maken hebben met de royale tips die we hem gaven. Naast zijn normale dagsalaris werden we namelijk ook geacht om hem per dag 150 pesos te geven om tussen de middag wat van te gaan eten, en Robin zei de eerste dag meteen al toen hij met het wisselgeld van 500 pesos aankwam dat hij dat mocht houden. Kijk, zo maak je hier natuurlijk snel vrienden.

Vanavond was dus ook de laatste keer uit eten met Robin en Chantal voor wat betreft deze vakantie. Het werd de San Mig, een gezellige kroeg in het Alabang Town Centre, waar ze verrassend lekkere quesedillas bleken te hebben...



Website van Willem en Riet