Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voor jaffa...

IMG_0441

Het is sinds de dag na het vertrek van Robin en Chantal iedere dag bloedheet geweest en er is geen druppel regen gevallen. De temperaturen lopen nog steeds op tot dik boven de veertig graden in de volle zon en dat heeft ook zijn uitwerking op onze katten. Die zijn liggen letterlijk de hele dag voor jaffa, zoals Abby hier op de foto.

Wijzelf doen trouwens ook niet veel behalve in de tuin liggen en op het terras zitten als het in de tuin te warm wordt. Het is dat er af en toe nog een boodschapje gedaan moet worden, wat dan weer wel even gecombineerd wordt uiteraard met een bezoekje aan Starbucks.

Wat we wel heel veel doen is water drinken, liters per dag. Het kraan water is hier nog wel goed genoeg om je tanden mee te poetsen maar is beslist niet te drinken als je geen last van je ingewanden wilt krijgen. We hebben dan ook een water dispenser zoals dat heet, zo’n ding waar van die grote plastic tonnen met water op gaan. Die tonnen bevatten zo’n vijfentwintig liter drinkwater, en dan zul je zeggen daar kun je een tijdje mee vooruit maar dat valt dus tegen. We verbruiken op dit moment drie van die flessen in minder dan twee weken, dus dat is dik vijf liter per dag.

Het voordell van zo’n ding is dat je lekker koud water hebt, en voor de kosten hoef je het overigens niet te laten want zo’n vijfentwintig liter ton kost 50 pesos. Dat is nog niet eens een Euro...



Website van Willem en Riet