Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Moonbay Resort

Moonbay_Resort_02


De wekker stond vanmorgen op kwart over vijf want om zes uur moest ik gereed staan bij ons kantoor om per shuttlebus te vertrekken naar de Keppel Scheepswerf in Subic. Het is inmiddels twee maanden geleden dat ik daar voor het laatst was geweest en inmiddels is daar een splinternieuw kantoorgebouw in gebruik genomen door ons project team. Ik ben daar bij betrokken geweest met het regelen van alle computer network infrastructuur en ik wilde eens polshoogte gaan nemen hoe dat allemaal had uitgepakt. Daarbij zijn er de laatste weken heel veel nieuwe collega’s begonnen op “de Yard”, zoals we de scheepswerf noemen, en ik kon dan gelijk de gelegenheid te baat nemen om weer eens wat cursus te geven.

Vroeg op dus voor de lange reis naar Subic, al ging het deze keer verbazend snel in net iets meer dan drie uur. Het nieuwe kantoor bleek mooi, ruim en vooral licht, een verademing dus vergeleken met de tijdelijke accommodatie die we vanaf begin oktober hebben gebruikt. Bovendien was alles voor wat betreft het netwerk en de WiFi prima geïnstalleerd en alles werkte vanaf de dag van de verhuizing perfect. En dat was eerlijk gezegd meer dan ik had verwacht gezien de korte tijd die er beschikbaar was geweest voor de hele installatie.

Als ik in Subic ben dan overnacht ik vrijwel altijd in het Moonbay Resort want daar zijn een aantal kamers die permanent gehuurd worden door ons project. Hoewel het Resort er aan de buitenkant heel aardig uitziet vind ik het persoonlijk drie keer niks. Het is dan ook uitsluitend gekozen omdat het veel goedkoper was dan een paar naastgelegen hotels en resorts en naar de kwaliteit is volgens mij niet echt gekeken. Het Resort bestaat uit kleine apartementjes, met een zitkamertje, een slaapkamer, een badkamer en soms een klein keukentje. De inrichting is heel sober (zeg maar kaal), met donkere meubels en inbouwkasten, en of dat nog niet somber genoeg is zijn de muren mosterdgeel geverfd.

En als dat je nog niet depressief maakt, dan het volgende zeker: het stinkt het er ook altijd. Er hangt een hele indringende lucht die mogelijk afkomstig is van boenwas of van een chemische reiniger of zoiets, en luchten kan niet als je tenminste niet een hele muggenkolonie te gast wilt hebben. En over muggen gesproken, die zitten er altijd en bij mijn eerste verblijf was het appartement ook nog eens vergeven van kleine zwarte vliegjes. Ik vind een bezoekje aan de Yard altijd leuk maar ik zie altijd op tegen het verblijf in Moonbay, vooral omdat ik inmiddels twee keer in andere hotels gezeten heb en ik weet dus dat het veel beter kan.

Die zijn wel duurder, maar alle waar is naar zijn geld, nietwaar?



Website van Willem en Riet