Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Uncle Cheffy

Uncle_Cheffy_02a

Riet en onze bezoekers zijn gisteren naar het winkelcentrum „Greenhills” geweest wat gelegen is aan de andere kant van de stad. „Greenhills” heeft een grote overdekte markt waar allerlei nepspullen te koop zijn, en er moesten weer eens een paar tassen worden aangeschaft. Bij aankomst bleek de hal met de marktkramen helemaal leeg, zo te zien omdat er verbouwd gaat worden. Een flinke tegenvaller, maar er konden toch nog een paar tassen gekocht worden en onze gasten hebben nu tenminste de ervaring van een autorit over EDSA, de drukste verkeersader van Manila.
 
Vandaag ging het gezelschap naar Tagaytay, gelegen aan het Taal Meer met daarin de nog werkende Taal vulkaan. En ze hadden er net als de hele week al prima weer bij want het was helder en heet, ideale omstandigheden dus om foto’s te maken vanaf het hooggelegen terras van de Starbucks daar. Tagaytay ligt in de heuvels op ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Manila; voor mij altijd ruim anderhalf uur rijden maar Lito wist een kortere weg waardoor de tocht nog maar een uur duurt...
 
Vanavond stonden we net op het punt om de deur uit te gaan om ergens een hapje te gaan eten toen we druppels voelden. Uit voorzorg namen we paraplu’s mee en die hadden we al vrij snel nodig. Gelukkig barstte de bui pas goed los toen we al bij restaurant „Uncle Cheffy” op het overdekte terras zaten. Tegen de tijd dat we weer op huis aan gingen was het al weer droog en het is ook bij die ene bui gebleven de rest van de avond.


Website van Willem en Riet