Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer eens een Quiz Night

Mijn baas Robbie is altijd druk, druk, druk, en dat is niet anders nu hij hier op bezoek is. Hij had maandag en dinsdag mijn aanbod om ergens wat te gaan eten vriendelijk afgewezen want hij moest in de avonduren werk inhalen zei hij. En hij heeft ook beide avonden tot laat nog zitten werken op zijn hotelkamer, iets wat ik persoonlijk geen gezonde situatie vind.
 
Dat heb ik hem ook verteld, en gezegd dat Riet er op stond hem te zien voordat hij weer vertrekt want we zijn tenslotte goeie vrienden met Robbie en zijn vrouw Inna die overigens niet is meegekomen op deze trip vanwege hun inmiddels al weer bijna tweejaar oude dochter. Na het uitstel van eergisteren spraken we dus voor gisteravond af en dat kwam eigenlijk best uit want nu konden we naar de Quiz Night in de Union Jack Tavern.

Daar zijn we al maanden niet meer geweest dus een mooie gelegenheid om weer eens mee te doen.
Ik weet dat Robbie zelf ook een liefhebber is van het fenomeen Pub Quiz, hij deed in Engeland ook altijd mee en hij was dan ook meteen enthousiast. Bij binnenkomst in de UJT, zoals de Union Jack Tavern ook wel wordt genoemd, bleek dat ze ons nog niet vergeten waren. Er meteen een tafel voor ons gereserveerd en quizmaster Brian kwam ons even een hand geven.
 
De Quiz zelf verliep min of meer volgens verwachting, de drie teams die vroeger altijd de Top Drie van de ranglijst vormden waren er nu ook weer en we waren tegen hen nog net zo kansloos als vroeger, maar desondanks eindigden we toch nog als vijfde van de elf teams die meededen.
 
Pech hadden we met de ronde “Geschiedenis” waarop Robbie beslist de joker wilde inzetten omdat dat zijn specialiteit was zei hij. Ik waarschuwde hem nog dat deze rubriek altijd buitensporig moeilijk is en zelfs quizmaster Brian vroeg nog “Are you sure?” toen we aangaven dat we de joker op deze vraag wilden inzetten. Het resultaat was een schamele vier vragen goed van de tien, en dus maar acht punten in totaal dankzij de joker voor deze vraag van de twintig die we maximaal hadden kunnen halen.
 
Riet was nijdig over het feit dat sommige vragen idioot moeilijk waren en maakte dat goed door bij een muziekvraag met haar iPhone alle antwoorden bij elkaar te spieken. En zelfs dat leverde nog maar acht van de tien punten op...


Website van Willem en Riet