Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Oververhit

De afgelopen dagen begonnen met een schitterende zonsopkomst precies op het moment dat ik opstond. Er is geen spoor van de verwachte tyfoon Betty, en dat klopt ook wel want volgens de laatste weerberichten is die de afgelopen dagen afgenomen tot eerst een tropische depressie en vandaag zelfs tot niet meer dan een lage-druk gebied. Er zal dus hooguit wat regen vallen en de verwachting is dat dat beperkt blijft tot de oostkust van Luzon.
 
Prachtig weer dus de afgelopen dagen en warm, dat was ook te merken vanmiddag in de sportschool. Sterker nog, ik had er zelfs zoveel last van dat ik mijn training voortijdig heb afgebroken en naar huis ben gegaan.
 
Wat is het geval, ze hebben op de sportschool alle grote posters die voor de ramen zaten en nog iets van het zonlicht tegenhielden weggehaald en de temperaturen binnen zijn als gevolg daarvan te vergelijken met een sauna. Het schijnt de bedoeling te zijn om de ramen wit te kalken om zo het zonlicht te weren en de temperatuur binnen beter onder controle te houden maar dat is nog steeds niet gedaan.
 
Ik had na mijn warming up en drie oefeningen al een hele fles water leeg en dat is uitzonderlijk voor mijn doen. Ik had er ook last van dat ik tussen de middag niet veel had gegeten, iets waar ik normaal wel tegen kan maar deze keer vanwege de uitzonderlijke warmte dus niet. Ik voelde me tijdens mijn vierde oefening steeds beroerder worden en ben maar niet meer verder gegaan.
 
Niks ernstigs overigens, na een goed maal thuis kon ik er weer tegen. Maar het was zo wel een korte training vandaag, en hopelijk gaan ze op de sportschool gauw aan de slag met die witkalk.
 
Nog een aardig bericht wat ook de Nederlandse kranten weer heeft gehaald. Er zijn problemen met de optredens in Manila van de populaire boyband One Direction in maart, want de heren moeten van de Filipijnse immigratiedienst een drugtest afleggen voordat ze het land in mogen. Twee leden zijn namelijk gefilmd terwijl ze een jointje rookten en die moeten nu per persoon een waarborgsom betalen van tweehonderdduizend pesos (exclusief administratiekosten). Die waarborgsom wordt ingehouden als ze betrapt worden op drugsgebruik of op enigerlei wijze het gebruik van drugs aanmoedigen, want dan zouden ze een slechte invloed hebben op de Filipijnse jeugd.
 
Slechte invloed, jaja! Meisjes van twaalf en dertien jaar mogen hier wel zwanger gemaakt worden want dat is veel minder erg dan een jointje roken...


Website van Willem en Riet