Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reis met hindernissen

Brand_in_Cavite

Riet is weer thuis na een verblijf van twee en een halve week in Nederland. De reis verliep redelijk voorspoedig al had ze wel zo’n beetje overal vertraging. Op Schiphol vertrok het vliegtuig een uur te laat en kwam daardoor ook een uur te laat aan, en in Dubai vertrok het vliegtuig in eerste instantie wel op tijd maar moest toen nog ruim drie kwartier wachten bij de startbaan voordat het kon opstijgen. Uiteindelijk landde het toestel een half uur te laat op de luchthaven van NAIA. Tijdens de landing had ze nog een onverwacht spectaculair uitzicht want er was net een fikse brand uitgebroken ergens tussen Alabang en de luchthaven en de rookpluim was volgens Riet goed te zien vanuit het vliegtuig.

 
Het imago van Emirates begint inmiddels wel deukjes te vertonen al ligt dat waarschijnlijk meer aan de techniek van de gloednieuwe Airbus 380 dan aan de service van Emirates. Riet worstelde zowel tijdens de heen als de terugreis in december met haar stoel die verscheidene keren gereset moest worden voordat hij fatsoenlijk functioneerde, en deze keer was het precies hetzelfde zij het dat veel meer passagiers er last van hadden.
 
En niet alleen wilden de stoelen niet van stand veranderen, ook verscheidene televisieschermen waaronder die van Riet haperden. Die televisie kon Riet wel mee leven maar het is geen pretje als je wilt slapen en je stoel wil niet in de slaapstand, en het is eigenlijk ook te belachelijk voor woorden dat je in de business class in zo’n hypermodern toestel dergelijke mankementen niet één keer maar zelfs herhaaldelijk tegenkomt. Het personeel liep dan ook warm om alle stoelen gereset te krijgen en besloot uiteindelijk om het hele elektrische systeem van de business class maar te resetten.
 
Het enige gevolg was dat nu vrijwel geen enkele televisie het meer deed en nog meer stoelen dienst weigerden. Het logische gevolg was uiteraard gemopper van de passagiers, en het werd ook een hele stoelendans omdat iedereen naar een lege plek werd gemanoeuvreerd waar de stoel het nog wel deed, al dan niet na een geslaagde reset. Dat kon gelukkig omdat de business class niet vol zat, maar veel geslapen heeft Riet dus niet op het eerste deel van het traject.
 
Ze heeft haar schade gelukkig in kunnen halen op de vervolgvlucht van Dubai naar Manila want daar is ze bijna helemaal doorheen geslapen. Ze was vanavond inleider geval een stuk fitter of beter uitgeslapen dan ik want nadat we de hele avond op het terras bij hadden zitten kletsen ging bij mij het lampje toch zachtjes uit om een uur of elf.
 
En nee Riet, ik neem niet nog effe gezellig wat te drinken, mijn wekker loopt morgenochtend weer om zes uur af!


Website van Willem en Riet