Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Relaxte zaterdag

Het laatste weekend voor onze vakantie in Nederland is aangebroken. Vroeger zouden we meteen koffers hebben klaargelegd en alvast zijn begonnen met het maken van stapeltjes met kleren en dingen die we allemaal me willen nemen, maar dat doen we allang niet meer. Ik vroeg nog aan Riet of ik dan in ieder geval alvast de koffers uit de kast moest halen, maar ook dat hoefde niet.

Nou is het natuurlijk heel makkelijk om te pakken want in feite gaan we natuurlijk gewoon naar huis. Warme kleren hebben we hier helemaal niet, die zijn (en blijven) allemaal in Nederland dus dat is makkelijk. We hoeven dus alleen wat zomerkleren in te pakken en dat is het dan meteen wel zo’n beetje. We hebben tegenwoordig zoiets van, als we het vergeten dan kunnen we het in Nederland altijd kopen, en maken we ons dus nooit zoveel zorgen meer over het pakken van onze koffers. Het enige waar we eigenlijk wel de nodige aandacht aan schenken is of we onze telefoons, laptops, iPads, camera’s en alle bijbehorende opladers bij ons hebben.

Riet heeft vandaag de hele dag nog lekker in de tuin gezeten, voor het geval dat. Want hoewel het de afgelopen week erg mooi weer in Nederland schijnt te zijn geweest hebben we ook al weer gehoord dat de zomer dit jaar weer viel in de afgelopen week en dat het alweer minder aan het worden is. We hopen nog steeds op een mooie augustus maand, al was het alleen maar voor de feestweek die we dit jaar dankzij een goed geplande vakantie mooi mee kunnen pikken.

Verder heb ik vandaag behalve mijn gebruikelijke bezoek aan Starbucks vandaag ook niet veel gedaan, alleen even de nieuwe registratiepapieren voor de auto gehaald bij de garage. Ik kreeg gisteren een belletje dat die klaar lagen, en de verzekering is ook meteen weer voor een jaar in orde dus dat is allemaal nog mooi voor de vakantie geregeld. De garage zorgde ook nog voor het opplakken alle bijbehorende stickers op de nummerplaten voor en achter en op de voorruit, en we kunnen dus weer een jaar vooruit.

Ja, en boodschappen hoefde vandaag ook niet want we hoeven nu natuurlijk weinig meer in huis te halen, dus dit was was je noemt een relaxte zaterdag…



Website van Willem en Riet