Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Luie dag

Ja, in plaats van wakker te worden in Jakarta werden we vanmorgen gewoon wakker in ons eigen huis, en nog steeds met een flinke kater. Niet van de drank van gisteravond, dat viel wel mee, maar nog steeds van de vakantie die niet doorgaat. Maar met de nieuwe dag kwam ook toch het besef dat er nu echt niks meer aan te doen is en dat we maar weer de draad moeten oppakken.

Ik kon me er nog niet echt toe zetten om de normale dingen te doen die ik anders op zondagochtend doe, maar dat had een andere oorzaak want ik voelde me namelijk niet echt lekker. Gisteravond ging ik al met flinke kramp naar bed en vanmorgen haalde ik bij het wakker worden maar net op tijd de wc. Welja, opspelende ingewanden, dan kan er ook nog wel bij! Het werd in de loop van de dag gelukkig een stuk beter, zoiets duurt bij mij gelukkig nooit lang. De vraag is alleen wat de oorzaak is geweest, misschien een vuil glas in de kroeg of het chocolade ijs wat Riet had laten staan, dat blijft altijd een beetje gissen.

Waar we niet onderuit kwamen was het doen van wat boodschappen want we hadden vanzelfsprekend weinig tot niks meer in huis. Morgen wordt onverwacht weer een gewone werkdag en dan moet er toch brood en beleg in huis zijn, en de voorraad Cornflakes van Riet was ook op. We moesten er dus met frisse tegenzin toch uit om de nodige boodschappen te gaan doen, en we moesten ook nog eens verschillende supermarkten langs om datgene te krijgen wat we wilden hebben.

Nou ja, het brak in ieder geval de dag een beetje want voor de rest hadden we nergens fut voor vandaag…



Website van Willem en Riet