Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Rare berichten

We hebben de laatste week nu tot twee keer toe een raar bericht gehad. Het eerste was een brief van een Koreaanse bank en het tweede was een mailtje van Fed-Ex. Ik laat voor het gemak de dagelijkse spam die Riet in haar mailbox krijgt maar even buiten beschouwing. Die rotzooi is ook wel raar maar we weten tenminste wat het is.

De brief van de Koreaanse bank die we vorige week in de brievenbus vonden was een bedankje, gericht aan een meneer Jung Myung Hwa, voor het openen van een Dollar rekening bij die bank. Nou kennen wij die meneer helemaal niet maar volgens die bank woont hij wel op ons adres, want dat stond op de envelop. Riet had een paar keer tevergeefs geprobeerd die bank te bellen om de fout door te geven maar het gesprek werd bij het doorverbinden telkens verbroken. Ik had meer geluk en heb vandaag op verzoek van de bank de brief naar hen toe gefaxt met erop in grote letters “Woont hier niet!”. Nu maar hopen dat de boodschap overkomt.

Het mailtje wat ik gisteren in mijn mailbox vond was ook al zo merkwaardig, namelijk een mailtje van Fed-Ex dat er een pakje niet bezorgd kon worden vanwege een verkeerde postcode. De gegevens van het pakketje zaten in een bijgevoegd zip bestandje, wat ik stom genoeg open maakte om het vervolgens meteen weer te sluiten. Er zat namelijk een Windows programma bestandje in en dat kan maar één ding beteken: een virus. Gelukkig heb ik daar op mijn Mac geen last van, maar wees dus gewaarschuwd allemaal, als je een mailtje ziet van Fed-Ex verwijder dat dan meteen zonder te openen!

Een goed bericht van vandaag is dat Riet er eindelijk in is geslaagd om een ticket te boeken voor een paar weekjes Nederland, en dat betekent dat we met de feestweek in Rijnsburg zijn.



Website van Willem en Riet