Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Aangekomen in Manila

Manila_0054a

Vanmorgen moesten we al vroeg op. Onze vlucht naar de Filippijnen zou om kwart over tien vertrekken en dat betekende dat we uiterlijk kwart over zeven in de taxi naar de luchthaven moesten zitten.

Gelukkig was het vandaag zaterdag en dus rustig op de weg. We waren ruim op tijd, we hoefden alleen nog maar onze bagage (drie volle koffers) af te geven want inchecken hadden we gisteravond al via het Internet gedaan. Omdat we Business Class vlogen konden we gebruik maken van de Lounge van Malaysia Airlines waar we alsnog wat konden eten want we hadden ons ontbijt in het hotel uiteraard maar overgeslagen.

De vlucht zelf verliep zonder problemen maar er was weer eens een tyfoon boven de Filippijnen en dat betekent erg veel turbulentie. Het werd dan ook een nogal onstuimige afdaling en om even over tweeën landden we op de luchthaven na wat er vanaf de grond uit gezien moet hebben als een aangeschoten zeemeeuw...

We werden opgehaald door een taxi van het Vivere Hotel, waar we bij aankomst al werden opgewacht door een hostess die ons naar ons verblijf voor de komende weken bracht. Onze suite op de 17e verdieping heeft een woonkamer, een keukentje, een slaapkamer, een badkamer en zelfs nog een apart zitkamertje. Ruimte genoeg dus en met name de aanwezige kastruimte bleek tot genoegen van Riet ruim voldoende voor al onze kleren.

Er is maar één probleem, en dat is het weer. We verlieten Kuala Lumpur op een stralende zaterdagochtend en we arriveerden in Manila met regen en wind...



Website van Willem en Riet