Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Winkelen en pizza

Terwijl ik mijn laatste werkdag van deze week afwerkte ging de rest van mijn familie winkelen in Makati. Het fraaie winkelcentrum de Greenbelt biedt daar alle gelegenheid voor en er was dan ook een lijstje gemaakt. Robin zou op zoek gaan naar een Converse winkel voor schoenen en Chantal was op zoek naar een Esprit winkel. En uiteraard zou er ook een bezoekje worden gebracht aan het vlakbij gelegen Hardrock Café.

De chauffeur zette het gezelschap af en volgens de vaste gewoonte was de eerste stop een bakkie bij Starbucks. Daarna werd vergeefs gezocht naar een Esprit winkel maar gelukkig werd het ontbreken daarvan ruimschoots gecompenseerd door de aanwezigheid van Mango en Zara. Chantal is dus redelijk geslaagd, maar Robin had minder geluk. Ondanks dat er niet één maar wel drie Converse winkels waren die bovendien nog precies de schoenen hadden die hij zocht had geen enkele zijn maat. Allemaal te klein, een euvel wat hier voor Westerse voeten nog al eens voorkomt.

Vanavond moesten we pakken want morgenvroeg vertrekken we per vliegtuig voor een paar dagen naar het eiland Boracay. Riet had besloten dat het daarom beter was om maar niet uitgebreid uit eten te gaan maar de Pizzahut maar eens te bellen. Er was een portie lasagna voor mij en de andere drie hadden elk een pizza. Volgens Riet de kleinste maat maar elk groot genoeg om alle je allemaal vol van te eten.

Na afloop van de maaltijd, waarbij ik ook nog mijn best had gedaan lagen er dus nog twee vrijwel volle pizzadozen op tafel. Estela en de chauffeur kunnen hun best gaan doen morgen...



Website van Willem en Riet