Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Teambuilding Day

IMG_0528a


We hadden vandaag weer eens een Teambuilding Dag op het werk, en dat was deze keer voor een heel goeie reden. Ons project zat de laatste weken in een beslissende fase, want hoewel Shell als een van de joint venture partners al besloten had dat de investering definitief door zou gaan had een van onze partners, Chevron, langer nodig om tot een beslissing te komen. Alle voorwerk was gedaan, er waren zelfs al vergevorderde besprekingen geweest met diverse contractors, maar om definitief knopen door te kunnen hakken moesten we ook de goedkeuring van Chevron hebben. Het gaat tenslotte om een totaalbedrag van een miljard dollar.

De beslissing zou vrijdag vallen op het hoofdkantoor van Chevron in de Verenigde Staten en vrijdag in de loop van de ochtend kregen we te horen dat we definitief groen licht hadden. Helemaal onverwacht was het niet maar de vreugde was er niet minder om. We hadden dan ook afgelopen vrijdag al een klein spontaan georganiseerd feestje om het nieuws te vieren. Het hele management van Shell Azië was afgereisd om vandaag aanwezig te zijn bij de officiële viering van het feit dat ons project nu daadwerkelijk gaat worden uitgevoerd, en er waren dus heel wat hoge pieten aanwezig op de Teambuilding Dag vandaag.

De dag zelf verliep zoals gewoonlijk met stomme spelletjes die tot doel hebben om de saamhorigheid te bevorderen (sorry hoor, ik ben gewoon te oud voor die onzin) en alle nabesprekingen stonden dan ook weer bol van de holle retoriek en de standaard volzinnen. Om kort te gaan, de Bullshit Bingo maakte weer overuren. Verder was het wel gezellig met naar Filipijns gebruik volop te eten en mijn handen doen nog steeds zeer van het vele geklap, want het is tegenwoordigheid schijnbaar ook normaal na iedere zin in een toespraak (en dat waren er heel veel) applaus te geven.

Riet had een prima dag, de tennislessen waren heel goed bevallen en ze is vast van plan er mee door te gaan. Verder regent het al sinds gisteravond en er is in sommige stadsdelen dan ook al sprake van enorme wateroverlast. Het regent op dit moment nog steeds en het eind lijkt nog niet in zicht...



Website van Willem en Riet