Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Enkeltje

We zijn weer eens tegen een niet onoverkomelijk maar wel vervelend probleem aangelopen. Het gaat om een consequentie van het nog steeds niet hebben van een geldig werkvisum. Het zit zo, Riet en ik vertrekken aanstaande zondag naar Kuala Lumpur. Ik moet daar volgende week zijn voor mijn werk en het leek ons een leuk idee als we dan samen zouden gaan. We hebben dus voor Riet een retour ticket gekocht en voor mij wordt alles via de zaak geregeld.

Wat wil echter het geval: omdat we nog steeds allebei alleen een toeristenvisum hebben mogen we de Filippijnen alleen maar in als we in het bezit zijn van een ticket voor een reis vanuit de Filippijnen. En dat hebben we dus niet, want we hebben een ticket wat ons van Manila naar Kuala Lumpur brengt en ook weer terug, maar daar houdt onze reis logischerwijs op. Dat is dus niet genoeg, we moeten een extra ticket hebben voor een vlucht vanaf de Filippijnen, waar naar toe maakt niet uit als het maar het land uit is.

De KLM voorziet hierin door voor ons soort gevallen bij aankomst in Manila een nep-ticket uit te schrijven wat je kunt laten zien bij de paspoortcontrole, maar we vliegen nu niet met KLM maar met Malaysia Airlines en die doen dat niet. We moeten dus allebei een ticket regelen, ik kan dat via mijn werk doen maar voor Riet zullen we dus een extra ticket moeten kopen. Dat wordt dan wel een ticket wat je kunt afzeggen en waarbij je dan je kosten grotendeels terug krijgt. Dat kost dan dus wel iets extra maar niet een volledige ticket prijs, al zitten we natuurlijk wel met de extra rompslomp.

Een hoop gedoe allemaal waar je niet op zit te wachten, En dan te bedenken dat ik hier een baan heb en dat we hier al bijna vier maanden wonen...



Website van Willem en Riet