Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koffiemok

Koffiemok

Een prettige en onverwachte verrassing vanmorgen, mijn koffiemok stond weer in het keukenkastje! Ja en, zul je misschien zeggen maar mijn koffiemok was dus sinds vrijdagochtend verdwenen.

 
Er zijn verschillende redenen waarom ik nogal aan mijn koffiemok gehecht ben. Allereerst heeft Martin hem meegebracht als souvenir uit Disneyland Parijs, ten tweede sleep ik hem al jaren met me mee als vaste koffiemok op mijn werkplek, ten derde is hij herkenbaar genoeg om hem makkelijk te kunnen vinden tussen andere mokken, en last but not least, hij heeft precies de goeie maat.
 
We laten iedere avond onze koffiemokken op ons bureau staan want de huishoudelijke dienst haalt ze dan op en wast ze af, waarna ze weer schoon in de keukenkastjes van het keukentje op onze verdieping worden gezet. En het eerste wat ik ieder ochtend doe (na het opstarten van mijn laptop) is naar het keukentje lopen om mezelf een bak koffie in te schenken, in mijn eigen vertrouwde koffiemok.
 
Ik was dus nogal ontdaan toen ik afgelopen vrijdagochtend mijn mok niet kon vinden. Mijn eerste gedachte was dat hij wel gejat zou zijn. Het is nogal een opvallende mok en Filippino's zijn nou eenmaal gek op dat soort snuisterijen. Ze zijn ook over het algemeen niet zo moeilijk in het confiskeren van dergelijke gewilde objecten want, zo redeneren ze, jij hebt toch centen zat om een nieuwe te kopen.

Maar goed, het had ook nog gekund dat de mok tijdens het afwassen kapot was gevallen, want de gebruikelijke reactie hier is dan dat de scherven worden weggegooid in de hoop dat het probleem daarmee ook vanzelf verdwijnt.
De enige andere mogelijkheid die ik kon verzinnen was dat hij op de een of andere manier op een andere verdieping terecht was gekomen.

Logisch gezien moet het wel het laatste zijn geweest. Ik denk dat iemand van de huishoudelijke dienst tijdens het afwassen of opruimen mijn mok herkend heeft als horende op de zeventiende verdieping, en hij of zij heeft hem daarna weer keurig in het juiste keukenkastje geplaatst.
 

En het zal best wel sentimenteel zijn maar ik ben blij dat ik mijn eigen vertrouwde mok weer heb...


Website van Willem en Riet